Zirci Ciszterci Apátság-másképpen

2014. november 14. 11:39 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

őszi.jpg
Fotó: Zirci Ciszterci Apátság

Bizonyára sokan jártatok már a tavalyi évben megújult Zirci Ciszterci Apátságnál, megcsodálva a gyönyörű templomot és a ciszterci rend történetét bemutató interaktív kiállítást.

Az apátság Facebook profilján különleges fotókra bukkantam. Nem mindennapi szemszögből mutatja be az épületet. Virtuálisan bejárhatjuk a 44 regiszteres 3 manuálos-pedálos romantikus nagy orgonát, az apátsági templom padlásterét, ahol látni lehet a több száz éves építési technikákat és a 95%-ban eredeti faszerkezetet, a barokk freskók "másik oldalát". 

A karácsonyvárás időszakában is érdemes ellátogatni Zircre. Az adventi programsorozat első eseménye november 30-án 16 órai kezdettel Kövi Szabolcs pánsípművész ingyenes koncertje lesz a Gobelin teremben, amelyet 17.30 órától adventi gyertyagyújtás követ az apátság díszudvarában. 

További információ: www.zirciapatsag.hu

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: Zirc Apátság

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr696895635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása