Pünkösdi hétvége tele programokkal

Bár az időjárás egyenlőre nem a legszebb arcát mutatja, reméljük a hétvégén megkegyelmez és a sok szabadtérre tervezett esemény megvalósul. Esetleg te még nem is tudod, merre indulj a Közép-Dunántúlon? Összegyűjtöttem néhány jobbnál jobb programot, telis-tele élménnyel.

 A Velencei-tónál Pákozdon 2 napos Sárkányeresztő Fesztivál lesz május 23-24-én, ahol nemcsak a sárkányoké a főszerep, hiszen egész napos családi programokon is részt lehet venni, mint túra, vetélkedő, hajókirándulás, de természetesen szombaton este meg lesz tartva az éjszakai reptetés is. (http://sarkanydomb.hu/)

Stílusosan a Velencei-tónál Velencén Szent Orbán Borünnep és Családi napot tartanak a Velence Korzón.  Lesz borverseny, borkóstolás, borlovag avatás, koncert és táncház május 23-án. (http://www.velenceturizmus.hu/)

Székesfehérváron már tizennegyedszer öltözik virágdíszbe a belváros. A látványos virágkompozíciók nemcsak középületek bejáratát, hanem emlékműveket is díszítenek. A kompozíciók május 25-ig lesznek láthatóak, miközben tartalmas programok biztosítják a szórakozást a Pünkösdi Virágálmon. (www.szekesfehervar.hu)

Etyeken május 23-24 között borangolhatunk pincéről pincére, mégpedig családbarát módon. Lesz bor-, pezsgő- és csokoládékóstoló, kirakodóvásár, házis meleg ételek, kekszek, sütemények, gyereksarok, falusi udvar és sorolhatnánk még sokáig. (http://www.etyekiborangolas.hu)

Tatára látogatva nagy durranásban lehet részünk a Tatai Patarán, a török kori történelmi fesztiválon 22-24 között. Hamisítatlan történelmi élmények várnak mindenkit íjászversennyel, néptánccal, török kávékóstolással, tárlatvezetéssel, tűzzsonglőrökkel, lovasbemutatóval, rabszolgavásárral és nyilvános haditanáccsal. (http://www.tataipatara.hu)

Az eplényi Bringaréna pünkösdi kerékpártúrára vár mindenkit egész hétvégén, kedvezményekkel. A hétvégén üzemel a libegő, ami akár a kerékpárodat is felviszi a hegyre és onnan már csak gurulni kell az általad kiválasztott nehézségű pályán. A hegyre felérve viszont ki ne hagyd a kilátót! Ha nem hozod magaddal a kerékpárod, semmi gond, a kölcsönző rendelkezésedre áll! (http://bringarena.com/)

 tataipatara_461148_521872731206230_1630426584_o.jpgfotó: Tatai Patara

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr697481576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása