Kézműves sör az apátság pincéjéből

2015. augusztus 07. 14:05 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Zircen több száz éves hagyománya van a sörfőzésnek, melyet a minap apát úr ünnepélyes csapolásával hivatalosan is felélesztettek a mai kor ízlésének megfelelően, hagyományos receptúra alapján. Hazánk első apátsági sörfőzdéje a 800 éve alapított Apátság pincéjében került kialakításra.

A manufaktúra 3 féle sörrel lép piacra: egy pilseni, klasszikus, könnyű és kesernyés arany színű, egy selymesen citrusos, szűretlen búzasör és egy csalogató illatú, karakteresen komlózott belga található a repertoárban.

Te is hamarosan megkóstolhatod e különleges nedűket, melyre valóban nem kell sokat várni, mert augusztus 15-én főzdelátogatás keretében a Bakonyi Betyárnapokon megízlelheted. Ha lemaradsz erről, utána is szervezett keretek között látogatható lesz a főzde, csakúgy, mint az Apátság Látogatóközpontja.

Ha Zircig még nem jutsz el, gyere el a székesfehérvári Királyi Napokra, ahol a Zichy ligeti színpadhoz közel lesz az Apátság pavilonja.

Szeptembertől már a fővárosban is több helyen bemutatkozik a Manufaktúra, majd vendéglátóegységekben is kapható lesz. Részletekért keresd fel a honlapjukat: www.zircimanufaktura.hu

038_15_08_05_zirc_sormanufaktura.JPGKép: © Adrián Zoltán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr137688290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása