Etyek, a filmkészítés központja

2015. október 27. 10:49 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Etyek nemcsak borairól híres, hiszen az elmúlt években a filmkészítés központjává vált, és egyedülálló látványosság lett a település közvetlen határában kialakított "külön világ" és látogatóközpont.

A hely a filmek szerelmeseinek igazi kánaán. Bepillanthatsz a kulisszatitkokba, megnézheted a filmkészítés történetét a múzeumban, sőt részt vehetsz az un. "filmbuildingen".

korda_dscn0657.jpg

Többek között itt forgatták a Borgiák (The Borgias) című TV-sorozat 2 teljes évadát, a Pokolfajzat 2. - Az aranyhadsereg (Hellboy 2. – The Golden Army) című játékfilmet, Az idők végezetéig (World Without End), A katedrális című TV-sorozat folytatását, valamint számos magyar és külföldi produkciót.

korda_etyek_korda_new_york_utcain_dscn0614.jpg
A Filmpark egész napos programot kínál: a látogatóközpontban részletesen megismerheted a filmipar történetének egyes mozzanatit, kipróbálhatod a filmes képi és hangtrükköket magad is, majd részt vehetsz egy stúdiótúrán, amely során sétálhatsz a New York utcán, a Colosseum tövében, vagy reneszánsz épületek közt Olaszországban és Spanyolországban.

korda_dscn0622.jpg

korda_dscn0632.jpg

A túra után felfrissítheted magad a kávézóban és akár előre megrendelheted az edéded is, melyet azon a helyen fogyaszthatsz el, ahol a filmek készítői is és az a chéf készíti el neked is, aki a sztároknak főz!

És ha ez még mind nem elég, te is lehetsz mozisztár a barátaiddal vagy kollégáiddal együtt és kipróbálhatjátok a filmbuilding programban, milyen a kamerák kereszttüzében állni és forgatókönyv alapján a rendező utasításait követve egy rövid játékfilmben szerepelni. Az elkészült filmet az utómunkálatok után ott helyben a vetítőteremben meg is nézhetitek, de akár haza is vihetitek.

És "csapatoddal" további feladatokra vágysz? Akkor lépjetek elő "etyeki helyszínelőkként" és az Üvegtigris díszlet mellett megtalált tetthelyen felderíthetitek az eseményeket. Vagy lépjetek a szinkronszínészek helyébe és próbáljátok ki a szinkronizálás sokrétű mesterségét!

TIPP>>> a helyszín meglátogatásához jelentkezz be ITT, akár egyénileg, akár csoportban tervezed a látogatást!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr918022768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása