Hóvirág-szőnyeg Alcsútdobozon

2016. február 16. 10:54 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A tavasz mindig magában hordozza a megújulást, a győzelmet a tél fölött, amit a természet vív évről-évre. Azt, hogy ez az időpont mikor jön el, csak akkor tudjuk, ha a hírnökei kibújnak a földből és jelzik, hogy már akkor is itt van a tavasz, ha a tél még időről-időre próbálkozik.

hovirag.jpgfotó: Alcsúti Arborétum

Az idei évben ez viszonylag hamar eljött, hiszen az Alcsúti Arborétumban a hóvirágok teljes pompájukban köszöntik az arrajárót. Az időjárástól függően még 1-2 hétig megcsodálhatod te is a hóvirágmezőket, ha egy kellemes sétát teszel az egykori kastélykertben. Csodálatos látvány, ahogy a kis fehér virágok hatalmas, összefüggő mezőt képezve uralják a fák alatti területet.

alcsut-hovirag.jpgfotó: Alcsúti Arborétum

Látogatást minden nap 10-17 óra között tehetsz az angolparkban, mely meleg italokkal is készül a hűvösebb napokon. További információt az Arborétum facebook oldalán találsz.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr458395250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása