Heti úti cél: Eplény

2016. április 29. 14:03 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A Bakony vadregényes tája rejti Eplényt, az alig 500 fős kis települést, mely nevét a mellette kiépített Bringaréna (télen Síaréna) által a sportolni, vagy kirándulni vágyók örökre megjegyezték. Vegyél egy mély levegőt a Bakonyban és töltődj fel! Mutatjuk, hogyan. 

A jó idő beköszöntével a Bringaréna nemrégiben megnyitotta kapuit ismét a kerékpározók és a természetet kedvelő túrázók, kirándulók részére.

Már lehet kerékpárral közlekedni a hegyen, felvonózni, valamint kinyitott a kölcsönző is, tehát ha nem tudsz magaddal bringát vinni semmi baj, ott be tudod szerezni a megfelelőt! Egy húzósabb, sáros menet után a kerékpár mosását is meg tudod oldani.

Idén újdonság: több pályát is felújítottak a felújított pályákat is ki tudjátok próbálni, sőt, tervben vannak további   fejlesztések is, így érdemes folyamatosan figyelni és rendszeresen kilátogatni és tesztelni az újdonságokat. 

bringarena_2013_fotok_full_73_1200.jpg

Ha nem szeretnél bringázni, libegőzz egy jót!

A télen sífelvonóként működő libegővel a dombra felérve az Ámos-hegyi kilátóról a harsány zöld Bakony tavaszi vonulataiban gyönyörködhetsz, kirándulhatsz a tanösvényeken, piknikezhetsz a sétautak mellett kialakított pihenőkben vagy kipróbálhatod a nordic walkingozást.

Ha mégis úgy döntesz, hogy tennél egy kis kerékpáros túrát, a helyszínen működő kölcsönzőben kiválasztva a megfelelőt már pattanhatsz is nyeregbe és barangolhatod be a Bakony erdeit és túraútvonalait. 

A családi élménypályákon az egész családot megmozgathatod. Bukósisak és jó kedv kötelező! 

TIPP! Eplénybe menet térj be a zirci Tourinform irodába, ahol beszerezheted a legjobb ismeretterjesztő kiadványokat és térképeket a kirándulásaidhoz a környéken!

Fotók: © Bringaréna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr48672294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása