Hétvégi ajánló - a helyi termékektől a pompázatos virágokig

2016. június 02. 16:30 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Az elkövetkezendő hétvége is kitűnő programokat tartogat számunkra: Etyeken a Nyári Piknik, Fehérvárcsurgón pedig a Dísznövények és a Kertművészet lesznek a középpontban.

ETYEK

Megtelik a Gasztrosétány a nyár ízeivel a hétvégén, lesz, mi szem-szájnak ingere és persze jó hangulat is! Természetesen nem maradhatnak el a különböző ízesítésű kenyerek, levesek, húsok és desszertek, de a nyár beköszöntével klasszikusokat és újdonságokat is kóstolhatunk egyenesen a grillről. A szörpök, lekvárok, sonkák és sajtok is állandó szereplői az eseménynek, de a házi csokoládé, a bor- és pezsgőkosolók és pálinkák szintén főszereplői a Pikniknek. A gasztronómiai élmények mellett a kézműves termékek a szemnek, a színpadi programok pedig a fülnek kedveskednek.... Buszok indulnak Budapestről a Kelenföldről és a Blaha Lujza térről az eseményre.

TIPP>>> Szombaton 11.00, 13.00 és 15.00 órai kezdettel a Korda Filmparkban kaszkadőr show bemutató is lesz!

etyeki_piknik_1_pharral_1.jpgfoto: MTÜ fotótár

FEHÉRVÁRCSURGÓ

A nemrégiben felújított fehérvárcsurgói Károlyi-kastély parkja a helyszíne 12. alkalommal az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napoknak a hétvégén. Az esemény nemcsak kiállítás, hanem vásár is egyben, ahol a csemetekertészek, növénynemesítők, dísznövénytermesztők és -terjesztők, a szökőkutak és kerti kiegészítők gyártói és egyéb vállalkozások mutatkoznak be. De lesznek gyermekprogramok és botanikai séta is. A székesfehérvári vasútállomás, Mór és a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély között ingyenes buszjáratok közlekednek.

TIPP>>> a rendezvényen nemcsak a szebbnél szebb virágokkal ismerkedhetsz, de a régiót bemutató kiadványokat is  beszerezheted. Keresd standunkat!

europaidisznovenyeskertmuveszetinapokhozfoto_kozep-dunantul_20160601_3.jpgfotó: MTÜ fotótár

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr448770632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása