A hét helyi terméke: valódi apátsági sörök Zircről

2016. június 03. 08:30 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A nyolcszáz éve alapított Zirci Ciszterci Apátság pincéje ad otthont a tavaly megnyitott apátsági sörfőzdének. Azonban Zircen nem ez az első sörfőzde, mivel a ciszterciek 1735-ben már készítettek sört. Habár az eredeti sörfőző műhely már nincs meg, az arborétum tava őrzi az emléket, melyet Seres-tónak neveznek, illetve a mellette álló épületet sörháznak hívják a helyiek a mai napig.

zirci_sor_2.JPG

Fotó: Zirci Apátsági Manufaktúra

A Zirci Apátsági Manufaktúra tavaly augusztusban három féle sörrel jelent meg a piacon: egy pilseni típusú lágerrel, egy szűretlen búzasörrel, illetve egy belga típusú ale- sörkülönlegességgel.

A Zirci Apátsági Pils klasszikus, könnyű, kesernyés, arany színű láger, melyet a ciszterciek mindennapi fogyasztásra szánnak. A Zirci Apátsági Búza selymesen citrusos, szűretlen búzasör, amit leginkább étkezések kísérőjének ajánlanak. A Zirci Apátsági Belga csalogató illatú, karakteresen komlózott sörkülönlegesség, mely – a régi böjti sörök hagyományát folytatva – erősebb és táplálóbb a mindennapi söröknél.

zirci_sor_3.JPG

 Fotó: Zirci Apátsági Manufaktúra

TIPP>>> Keresd a hozzád legközelebbi lelőhelyet a sörkeresővel!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr28772248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása