Új fejlesztéssel bővült a Pannon Csillagda

2016. augusztus 01. 13:01 - balaton | peti

csillagda_1.jpg3D médiatermet adtak át múlt héten Bakonybél népszerű kiállítóhelyén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park fennhatósága alá tartozó Pannon Csillagdában. Az átadó ünnepség keretén belül levetítették a „Mars útikalauz stopposoknak” című, 3D ismeretterjesztő filmet is, melynek célja, hogy a Marsot elérhető közelségbe hozza a nézők számára – egyszerre tudományos és élvezetes módon.

A film kifejezetten a Pannon Csillagda részére készült, közel 1 éves alkotómunka eredményeként, amelyben megszólalnak olyan híres-neves személyiségek is, mint a Charles Duke amerikai űrhajós, aki járt a Holdon, illetve Pavlics Ferenc, Amerikában élő magyar mérnök, a Holdautó és a Pathfinder Mars Rover űrjárművek tervezője.

A felvételek között olyan helyszínek szerepelnek, mint a Szahara, az Etna vagy a Rio Tinto folyó, melyekben az a közös, hogy valamilyen tulajdonságuk hasonlít a Vörös Bolygóéra, de a NASA legfrissebb űrfelvételeiből készült animációk is színesítik a kisfilmet. Az elkészítésben neves hazai és külföldi szakemberek segédkeztek, akiknek szakterülete a Marskutatás.

További részletek a Pannon Csillagda honlapján találhatók.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr188928096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása