Disznóságok "Fehérváron"...

2013. szeptember 11. 13:45 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

mangalica-fesztival-20130208_002.jpg
A Mangalica Fesztivál Immár második alkalommal kerül megrendezésre Székesfehérváron szeptember 13-15. között a város  egyik legforgalmasabb terén, a Piac téren.
A fesztiválszervezők változatos programokkal várják a szakmabelieket (előadások a mangalicáról, kolbásztöltési tippek, stb.)  és a látogatókat egyaránt. Napközben népzenei programok, vásári komédia, gasztronómiai bemutatók várják a látogatókat, délutántól pedig könnyűzenei koncertek lesznek.
 
A tenyésztők, kistermelők mellett  magyar kézműves termékek készítői, iparművészek mutatkoznak be rendezvényen belüli kézműves utcában.
 
A fesztiválok egyik legnépszerűbb pontja általában az élőállat kiállítás, ideiglenesen felépített karámokba költözik a három fajtából (szőke-vörös- fecskehasú) 1-1 példány és egy koca malacokkal.
 
 

A helyben sült egész malac mellett a kilátogató vendégek egyéb helyben sült mangalica ételek közül válogathatnak, melyeket a legkiválóbb magyar borok és pálinkák kíséretében akár helyben is elfogyaszthatnak.

Fotó és bővebb információ:www.mangalicafesztival.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr705507337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása