"1000"jó program az Ezerjó hazájában

2014. április 22. 14:07 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

programok,_rendezven-9950.jpg

Április 24-én kezdődik a 7 napig tartó Szent György Heti Vigasságok Móron, ahol garantáltan mindenki talál kedvére való programot.

A rendezvénysorozat csütörtökön festménykiállítással kezdődik, pénteken kórustalálkozóval és Borász Bállal folytatódik.

főzőverseny4.PNG

Fotó: Józsa András

Szombaton a Lamberg-kastély parkjában 12.30 órától az EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ országos főzőversenyen  kóstolhatóak a borral készült ételkülönlegességek.  Az ételek mellé a borvidék borászainak sátrainál bort is lehet vásárolni. Délelőtt  kézműves játszóház-és vásár, koncertek, sportklubok bemutatója, gyermekelőadás színesítik a rendezvényt.

Délután két különlegességet is tartogat: a vállalkozó kedvűek megmérettethetik magukat egy lovagi tornán, ahol a Szent György Lovag címért folyik majd a harc :)

A másik érdekesség a kvirdedlisütés-és kóstolás. De mi is az a kvircedli? Ez egy kifejezetten ünnepi alkalmakra készített sváb sütemény, amelyet karácsonykor, szilveszterkor, farsangkor, Márton-napkor és lakodalmakra sütöttek. A receptjét a 18. század elején Mórra betelepülő németek hozták magukkal.  A kvircedli készítéséhez szükség van egy hasáb alakú formára, amelynek négy oldalára különböző mintákat véstek: rozmaring, rózsa, hal, virág, nyúl. A  Borlevesbe mártogatva kihagyhatatlan!

 

kvircedli2.PNG

A szombaton este fellép a Magashegyi Underground Zenekar, majd utcabál zárja a napot.

A sportot kedvelőknek is érdemes ellátogatniuk Mórra: szombaton Ezerjó 20/10 teljesítménytúrát, íjászversenyt, vasárnap pedig Ezerjó Félmaraton futóversenyt rendeznek.

A rekeszizmokat is lehet készíteni, vasárnap Hadházi László és Bruti lép fel.

Május 30-án kora este májusfaállítás majd utcabál zárja a programsorozatot.

További info: www.mor.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr306067969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása