Hétvégi ajánló - Veszprémtől Pázmándig

Gizella Napok - Veszprém

Ezen a héten történelmi köntösbe bújik a Királynék városa, Veszprém. A programok sora a hétvégén tetőzik, érdemes látogatást tenni a városban, ahol a vár műemlékei között lesznek családi- és gyermekprogramok, koncertek, kirakodóvásár az Óváros téren, jelmezes felvonulás és irodalmi műsor is. Minden, ami a kultúra, a hagyományőrzés és az összművészetek fesztiválja palettájára ráfér. Részletes programok a veszpreminfo.hu oldalon!

gizella_napok.jpg

fotó: veszpreminfo facebook oldala

TIPP>>> május 5-től akár végig is gurulhatsz Veszprém belvárosán SEGWAY-en, ami a Kossuth utcai Információs Pavilonnál kölcsönözhető.

Floralia Tavaszköszöntő - Gorsium

A megújult Gorsium Régészeti Park első nagyrendezvénye a kétnapos Floralia Tavaszköszöntő lesz a hétvégén. Az esemény Septimus Severus császár 202. évi gorsiumi látogatását eleveníti fel. A császári látogatást mindkét napon felidézik és a felvonulások végén gladiátorjátékok lesznek a színháztérben. A harcosok terén a galdiátorok tábori konyhájába pillanthaszt be és kora római csatajelenetek szemtanúja lehetsz. A lakomasátorban Apicius szakácskönyve alapján készült ételek ínycsiklandozó illata csábít majd el és mindkét napon lesz ókori divatbemutató és ókori mennyegző is. Részletes programot ITT találsz.

floralia_1.JPG

Ízes-ínyes Ünnep és Házias Ízek Vására - Pázmánd

A hétvégén Pázmándon, a Szerelemvölgyben megnyílik a Nagyi kamrája, és élettel telik meg a domboldal. Finomabbnál finomabb házi készítményt kóstolhatsz és kézműves mesterek kínálják a saját maguk által készített portékáikat. Helyezd magad kényelembe a teraszon és egy pohár ízletes borral a kezedben csodáld a tájat, mert a panoráma igazán szivet és lelket gyönyörködtető. A gyermekeket diafilm vetítés és játék a sószobában, majd Jutka mama sparhelten készült finomságai várják. Látogass el Pázmándra, mert igazi kikapcsolódás vár! Részleteket ITT találsz!

pazmandi_izes-inyes_majus.jpg

Sümegi Gesztenyevirág Fesztivál

Péntek délután ünnepi koncerttel, majd szombat délután ünnepi köszöntővel kezdetét veszi a második Gesztenyevirág fesztivál. A programok sora vasárnap délutánig a gyermekektől a felnőttekig mindenkinek tartalmas szórakozást ígérnek. A szórakoztató koncertek és előadások mellett az ízlelőbimbók is feladatot kapnak, hiszen a fesztivál süteményeit és borait is meg kell kóstolnod! És a háttérben ott pompáznak a csodálatos virágaikat felvonultató gesztenyefák.... Részleteket ITT találsz!

gesztenyevirag_fesztival.JPG

VI. Forgórózsa Fesztivál - Tatabánya

A hat éve útnak indult kezdeményezés mára kétnapossá nőtte ki magát, ahol évről évre a Kárpát-medencében élő, a magyarság nép kultúrát képviselő más-más tájegység mutatkozik be. Az idei évben a magyarbődi, imregi és kalocsai hagyományőrzők tisztelik meg az eseményt. A két nap alatt a fellépések, bemutatók sora váltja egymást, igen gazdag programot kínálva. Ha érdekel a magyar néphagyomány, itt a helyed! Részleteket ITT találsz!

forgorozsa_fesztival_1.JPG

 fotó: csutri.hu

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr748686614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása