Funpark és Freeski Eplényben - Fejlesztések a Nordica Síarénában II.

2012. október 27. 10:43 - Itthon/Kitti

Magyarországon egyedülálló Freeski és Funpark került kialakítása a Nordica Síarénában Eplényben.

A bakonyi síterep idei nagyszabású fejlesztési programja (www.siarena.hu/20122013-fejlesztesek/) keretében létrehozta Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkját. Az új 6-os számú sípálya oldalába épített hatalmas földből készült elemekkel a Snowboard és a Freeski szerelmeseinek kedveskednek az üzemeltetők. A park területén az ugratók között egy Big-air is helyet kapott. Természetesen az új 6-os pálya (www.siarena.hu/epul-az-uj-6-os-palya/) szélessége megengedi, hogy a síelők a parkot használóktól elkülönülve, biztonságosan elférjenek.

Funpark.jpg

Mivel az újonnan elkészült 6-os pálya alja meredeknek bizonyulna a kezdők számára, ezért a Síaréna egy szerpentint épít az alsó meredek szakaszra. A hihetetlen földmunka eredményeképpen a meredek szakasz könnyen síelhető kék pályává változik, így a kezdők is bátran nekivághatnak az élvezetes kanyaroknak.

Szerpentin.jpg

Annak érdekében, hogy új Freeski és Funpark és a 6-os pálya egésze napnyugta után is használható legyen, az új 6-os pálya kivilágítást kap. Így az egyes és kettes pálya mellett ez már a harmadik kivilágított sípálya Eplényben. Az alkonyat utáni biztonságos síelésről a frissen elhelyezett, nagy teljesítményű fém-halogén reflektorok gondoskodnak.

Holle Anyó éttermének eddig nyitott külső teraszai befedésre kerültek, így 80 négyzetméterrel bővült a fedett éttermi terület, ráadásul a lépcsőházhoz ajtókat építettek az energiatakarékosság szempontjából. Az új beépített részekhez természetesen fejleszteni kellett a fűtési rendszert is, ezért Holle Anyó kazánházának kapacitását is megnövelték. Fázni biztos nem fogunk!

Holle Anyó.jpg

A sípályán működő mágneskártyás rendszer is jelentős korszerűsítésen esik át. A beléptető-kapuk automatikus ellenőrző rendszert kapnak, valamint új kapukat telepítenek a 2-es számú csákányos felvonóhoz. Új dekoratív chip kártyákat vezetnek be, ráadásul a személyre szóló szezon bérletek még személyre szólóbbak lesznek a tulajdonosuk fényképének rányomtatásával.

Az eddig Eplényben működő két webkamerából álló rendszert egy harmadikkal egészítik ki, így már három ponton lehet majd online követni a Nordica Síaréna mindennapjait.    


Forrás: Nordica Síaréna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr194872745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása