Legújabb fejlesztések a Nordica Síarénában

2012. december 05. 11:44 - Itthon/Kitti

Új sípálya és 7 új hóágyú

Még mindig tud rendkívüli meglepetésekkel szolgálni az Eplényi 80 pontos fejlesztési program.

Elkészült a Nordica Síaréna legújabb 7-es számú sípályája. A kettes csákányos felvonótól ha felfelé nézünk, akkor a bal oldalon találjuk a több, mint 550 méter hosszú 45 méter széles területet. Igazán lankás és széles pálya ez, ideális kezdőknek, de a haladók és a profik sem fognak unatkozni rajta.

A 4-es számú sípálya középső és alsó szakaszát az eddigi 20 méterről 40 méter szélesre bővítették 280 méter hosszban. Ez a pálya eddig is rendkívül népszerű volt a haladó és profi síelők, snowboardosok körében. A szélesítéseknek köszönhetően még nagyszerűbb élmény lesz a 4-es pálya.

A hógyártó kapacitás eddig is óriási volt, ennek ellenére 7 új, csúcskategóriás Gigastar hóágyút szereztek be a meglévő 37 hóágyú mellé. Így összesen 44 hóágyú biztosítja majd a friss havat. A kiszélesített négyes pályán elhelyezkedő hóágyú tornyokat forgathatóvá tették a könnyebb kezelhetőség és a nagyobb hatékonyság érdekében. A Nordica Síarénában, akár óránként 600 köbméter havat is lehet gyártani ezzel a hóágyú rendszerrel, ami kétségtelenül hazánk legnagyobb hógyártó kapacitása.

Aki nézte mostanság az időjárás előrejelzést, az láthatta, hogy a tél már kopogtatja Magyarország kapuit is. A Nordica Síarénában a jövő heti első hideghullám megérkezése ellenére azonban nem kezdik el a pályák behavazását. Ennek alapvetően két oka van. Az egyik, hogy az új, 75%-al nagyobb szivattyú beszerelése és üzembe helyezése még tartani fog a jövő héten. A másik ok, hogy szeretnék megvárni míg a talaj némileg átfagy, és egy stabil, jó pályaalapot tudnak előkészíteni egy nagyszerű szezonhoz.

A Szent Sólyom ülőszékes felvonó beszállójánál futószőnyeget helyeztek üzembe, és beszereltek egy vezérlőeszközt is a folyamatos sebességszabályozás érdekében.

Aki kíváncsi rá, hogy menyivel suhan Eplényben, az megtudhatja a Nordica Síaréna ugyanis egy állandóan kitelepített sebességmérő szakasz helyez üzembe a sípályán. Az ország legbiztonságosabb sícentrumában versenghetünk tehát, hogy ki a leggyorsabb.

A szezon alatt kétnaponként frissülő, minden pályára kiterjedő hójelentést üzemelnek be, amely fontos információkkal szolgál majd a pályák állapotáról.

Ami a síoktatást illeti Eplényben lesz Magyarország legnagyobb síoktatói gárdája. Az előző szezonokhoz viszonyítva kétszer annyi síoktató tanítja majd a síelés és snowboardozás művészetét.    

Holle Anyó konyháját egy hűtő és tároló-helyiséggel bővítették ki, ami nagyban járul hozzá majd a konyha megújulásához. Ezen felül még egy csodálatos nagyképernyős tévét is elhelyeznek az étteremben.

További információ a fejlesztésekről: www.siarena.hu

A fejlesztések képekben:

4-es 3.JPG

Hóágyú.JPG

4-es 4.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr64948708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása