Miénk itt a tér!

2013. augusztus 14. 11:52 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

miénk itt a tér.jpg

Végre elkészült a Fő utca, amit 7 helyszínen 15 órán át 37 programmal ünnepelnek Székesfehérváron.  A programok között mindenki megtalálja a kedvére valót, többek között lesznek gyerekprogramok, koncertek, sportbemutatók, stand-up comedy, tűzzsonglőrök, szimultán sakkjátszma.

A nap fénypontja 21:45-kor lesz, amikor Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András a színpadon elhelyezett kapcsolóval hozza működésbe az innováció jegyében elkészült, Európában egyedülálló indamotívumos világítást.

Az  utca burkolatába fektetett inda világítás egy újszerű megoldás,  magyar fejlesztés. A világítótestek végigfutnak a burkolatban több mint 1300 méter hosszan! A speciális lámpákban RGB LED izzók vannak, így lehetőség van szinte bármilyen színű világításra és központi vezérléssel akár futó fényt, fényjátékot is be lehet állítani.

Csütörtöktől vasárnapig, délelőtt 11 órától körülbelül óránként hallhatja a közönség  a fényjátékkal ellátott belvárosi szökőkutak nyolcféle, váltakozva használt dallamjátékát, melyeket összehangolnak a Kossuth udvar órajátékának időpontjaival.

szfvar főutca kicsi.jpg

Érdemes tehát ellátogatni az elkövetkező napokban Székesfehérvárra látogatni.

A rendezvényekről bővebb információ a www.2013.szekesfehervar.hu oldalon található.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr825460218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása