Mór város bora és a móri borkirálynő

2013. október 24. 12:11 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Mór Város Ezerjója díjátadón 2.JPG

Fotó: Hrubos Zsolt

A Móri Bornapok keretében kerül átadásra a Mór város Ezerjó bora megtisztelő cím, amelyet Mór Város Önkormányzata adományozza a tavaszi Szent György-napi borverseny eredményei alapján. 

Az idei évben a Geszler Családi Pincészet ezerjó bora kapta a díjat, amelyet Fenyves Péter, Mór Város polgármestere adott át a Geszler Családi Pincészet két testvérborászának, Geszler Józsefnek és Imrének.
A dícsőségen kívül ezzel a címmel jár az is, hogy a címkén használni lehet a város címerét.

Ezerjóról röviden: az ezerjó jellegzetesen magyar szőlőfajta: hungarikum, hagyományosan a Móri Borvidék szinte kizárólagos fajtája volt, az ebből készült bor magas savtartalmú, alkoholtartalmú, friss, tüzes, férfias, testes bor. Aperitívként, fehér és fűszeres és csípős húsokhoz, savanykás ételekhez kitűnő, férfitalálkozók főszereplője lehet. :)

Geszler Csilla_ezt használjuk.JPG

Fotó: Hrubos Zsolt

Nemcsak ezt az egy örömhír érte a Geszler Pincészetet: Családjukból került ki a 2013. év Móri Borkirálynője, Geszler Csilla is. A Borkirálynőt a bornapok péntek estéjén választják meg, mely egy borelméleti, gyakorlati verseny. A borkirálynő képviseli a Móri Borvidéket országszerte, amerre meghívást kap, viszi a móri borok jó hírét. Szerepléseiről és élményeiről a legnagyobb közösségi oldalon is lehet olvasni.

https://www.facebook.com/pages/M%C3%B3ri-Borkir%C3%A1lyn%C5%91-2013-Geszler-Csilla/548042555267148?hc_location=stream

Forrás: www.geszlerpince.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr255597013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása