Vadlúd-lesen

2013. november 22. 10:40 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

sokadalom.bmp

Tata neve jól ismert a magyarországi és külföldi madármegfigyelők körében. Minden év novemberében az Öreg-tóra tízezrével érkeznek a vadludak az eurázsiai tundrák vidékéről, hogy a hideg téli hónapokat itt töltsék, aztán február-március környékén visszarepülhessenek skandináviai, szibériai költőhelyük felé. A vadludak mellett sirályoknak, récéknek, gémeknek, kócsagoknak nyújt pihenőhelyet a terület.

 

tata vadlúd.jpg

Amitől e látványosság Európa.szerte egyedülálló, az az, hogy az  Öreg-tó az egyetlen olyan madár-pihenőhely, amelyet egy város szinte teljesen körülvesz. Tata a „Vízek város”, Magyarország legjelentősebb vízi várával, barokk építészet megannyi műemlékével olyan keretet ad a madármegfigyeléshez, amelyet látni kell.

 madaraszv4.jpg

A Tatai Vadlúd Sokadalom november 30-án egész napos rendezvénysorozatával elsősorban a távoli északi tundrák üzenetét magukkal hozó vadludakat köszöntjük. Nem hangos fesztivál ez, nem egymást érő koncertek és kirakodóvásárok kavalkádja, mégis ünnep, igazi fesztivál ez a maga módján.

Olyan fesztivál, amelyen a látványosságról és a hangulatról a sok ezernyi vadlúd gondoskodik, a vendégek pedig mi, emberek vagyunk. A Tatai Vadlúd Sokadalom tehát nemcsak a vadludak sokadalma, hanem a madarászoké, természetvédőké is.

Fotók és bővebb információk: www.vadludsokadalom.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr225648918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása