Kék hullámos strand a Velencei-tónál

2014. június 26. 14:24 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

sportbeach.jpg

A Velencei-tavi strandok közül egyedüliként a gárdonyi Sport Beach kapta meg a Balatoni Szövetség által koordinált Kék Hullám minősítést.

A minősítés során többek között a szolgáltatások színvonalát, a fürdőhelyek kijelölését, a vízminőséget, az elsősegélynyújtó hely meglétét, hulladékgyűjtés-és tárolást,szórakozási lehetőségeket, az esélyegyenlőséget vizsgálják.

A Sport Beach 2008 óta az ország első ÖKO szemléletű strandja, a  területén szelektíven gyűjtik a hulladékot, több helyen PET palack prést helyeztek el, a palackok térfogatának csökkentése érdekében. Az éjszakai területvilágításhoz és a zuhanyzáshoz szükséges meleg vizet megújuló energiával állítják elő. Még a gyomírtáshoz sem használnak vegyszert, kizárólag kapálással gyomtalanítanak.

A strandon működő vendéglátóegységekben ellenőrzött bio élelmiszereket találhatók, az ún. ZÖLD PLACC-on  újrafelhasznált alapanyagokból épült az italozó, falatozó vendégek számára a pihenő hely. 

A gyermekeket természetes anyagból készült játszótér várja (kosaras hinta, szupervályog homokozó, stb.) Az egészségmegőrzés érdekében az öltöző épületben frissítő masszázs és sószoba vehető igénybe.

Velencei-tó_6533_ádám_kicsi.JPG

A Beach rendezvények otthonául is szolgál: július 4-6. között a Retro Hétvége és Országos VW Bogár Találkozót, július 25-27-én pedig Országos Bud Spencer és Terence Hill Rajongók Fesztiválját szervezik itt. Jó idő esetén augusztus 2-án innen startol a Velencei-tó átúszás is.

További info: www.sportbeach.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr286421609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása