Bakony Expo -A természet íze, a vidék portékája

2014. november 04. 11:50 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Bakony_Expo.png

A Veszprém Aréna ad otthont november 8-9-én  a Bakony Exponak, ahol megismerkedhetünk a tájegységre jellemző gasztronómiai és népi kulturális hagyományokkal a szórakoztató színpadi produkciók mellett.

 A vásár során Veszprém megyei és helyi őstermelők kínálják termékeiket, a látogatók mesterségeket és szerszámokat ismerhetnek meg interaktív, szórakoztató módon. Az Expo kínálatából természetesen nem hiányozhat kiemelt nemzeti értékeink és hungarikumaink megismertetése, bemutatása sem.

falusi_lakoma_nemesvamos.jpg

Falusi lakoma Nemesvámoson (fotó:www.bakony-balaton.hu)

 A környékre jellemző ízvilág, értékes receptek, konyhai praktikák és kulináris finomságok a helyszínen kipróbálásra kerülnek, a színes kulturális és gyermekprogramok forgatagában például ínycsiklandó disznótorossal csillapíthatjuk étvágyunkat.

 A rendezvény céljai közt szerepel a Bakony vidék kulturális örökségének ápolása és továbbadása a programok sokszínűségén keresztül, az érdeklődőket néptáncbemutatók, népzenei koncertek és séfparádé szórakoztatják.

 A programok minden korosztályt megszólítanak, bemutatják és közelebb hozzák a térség egyedülálló gasztronómiai és kulturális hagyományait, nemcsak a környéken élők, hanem mindenki számára.

Bővebb információ: www.bakony-balaton.hu és www.bakonyexpo.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr726862287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása