Hosszú szünet után újra Tour de Hongrie!

2015. augusztus 03. 16:22 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Tizenhat csapat áll rajthoz augusztus 4-én Szombathelyen, ahol kezdetét veszi a 700 km hosszú verseny, hogy hazánkat átszelve Budapestre érkezzen. A 90 éves Tour de Hongrie-n 3 kontinens 11 országából közel száz versenyző vesz részt, melyben 5 magyar csapat is képviselteti magát.

A verseny 5 szakaszából a második alkalmával kerekeznek át a résztvevők a Közép-dunántúli régión, augusztus 6-án. Az aznap Balatonföldvárról induló lassú rajt után Szántódon és Zamárdin keresztül Siófokról rajtol csak igazán a mezőny. A régióba Simontornya felől Cecén, Alsószentivánon és Előszálláson keresztül tekernek a résztvevők, majd Dunaföldvár irányába veszik tovább útjukat, hogy a napi 200 km-es távot Kecskeméten befejezzék.  A verseny 5 szakaszából ez a második a leghosszabb táv, melyet teljesíteni kell a kerékpárosoknak.

Drukkolj te is a hazai csapatoknak, mert ez nem csak egy verseny, hanem kvalifikációs futam is a 2016-os riói olimpiára.

Ugyan ebben az időben augusztus 3-9 között van a Magyar Kerékpározás Hete hagyományteremtő szándékkal, mely lehetőséget ad arra, hogy megismerjük milyen sokféle kerékpáros létezik hazánkban.

További információt és részleteket a Tour de Hongrie honlapján találsz.

 tour_de_hongrie.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr857676346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása