Bornapok Móron

2015. szeptember 30. 09:02 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A sváb kisvárosban 1934 óta rendezik meg a bornapokat, melyre hagyományosan október első hétvégéjén kerül sor. Nincs ez másképp most sem!

Az őszies időjárás se tántorítson el, mert a jó hangulatot a kiváló borok és a kulturális programok biztosítják, na meg a borkedvelő társaság. Megízlelheted a városka központjában a helyben termelt borokat, kifaggadhatod a termelőket a műhelytitkaikról és hazaviheted palackba zárva is a nedűket.

E mellett természetesen jelen lesznek a környék kistermelői is, akik portékáikat kínálják, a sajtoktól egészen a kézműves termékekig és az esték sem maradhatnak mulatság vagy koncert nélkül!

mori_bornapok_4_493_kicsi.jpg

18. alkalommal megválasztásra kerül a borkirálynő, aki egy éven át látja el majd királynői feladatát. Az esemény egyben helyt ad népzenei és néptánc fesztiválnak, zárásként néptánc gálaműsorral, de lesznek további hagyományőrző- és sportprogramok is.

kvircedli_mor_geszler_pince.jpg

A jó borok mellett ki nem hagyhatod a kvircedlit és borlevest sem! Hogy mi is az a kvircedli? ITT olvashatsz róla bővebben.

További információ a programokról a http://www.moribornapok.hu/ oldalon.

mori_bornapok.JPG

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr117864188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása