Megjelent a 228 étteremet, 234 szállodát, 171 borászatot és Budapest Extrát tartalmazó, átfogó hazai étteremkalauz, a Gault&Millau 2016-os száma.
Örömmel lapoztunk bele a virtuális térben a tartalomba és fedeztük fel kategóriáról-kategóriára a régiónkban található vendéglátó egységeket. Számos olyan éttermet fedeztünk fel, melyek az elmúlt időben Rozmaring díjat kaptak, mely egy másik, a minőséget és a környezetet elismerő díj.
A kalauz kategóriákba sorolja az éttermeket, melyek között találhatunk a Közép-Dunántúlról 1sapkásokat jó konyhával, továbbá jó szívvel ajánlható konyhákat és olyanokat, melyek esetenként túlmutatnak a mindennapi rutinon.
A kalauzban szereplő éttermek a konyha teljesítményének értékelése alapján kerülnek bele az egységek és nem az étterem külsőségei vagy a kiszolgálás alapján. Az értékelésnél olyan szempontokat vesznek figyelembe, mint pl. a felhasznált alapanyagok minősége, frissessége, szezonalitása, az elkészítés professzionalitása, a technológia, a fogások harmóniája, tálalás, ár-érték arány. A tesztelés minden esetben anonim.
fotó: http://67etterem.hu
Lássuk, melyeket ajánlja a kalauz a Közép-Dunántúlon:
1 sapka - jó konyha:
- 67 Étterem & Bistro - Székesfehérvár
- bEAT - Székesfehérvár
- Chianti Étterem - Veszprém
- Platán Restaurant and Café - Tata
jó szívvel ajánlható konyha:
- Oliva Étterem - Veszprém
- Terazza Bistro-Bar - Sümeg
- Fogadó az Öreg Préshez - Mór
- Rókusfalvy Fogadó - Etyek
- Villa Medici Gourmet - Veszprém
a konyha esetenként túlmutat a mindennapi rutinon:
- Diófa Étterem - Székesfehérvár
- Szárcsa Étterem - Székesfehérvár
- Hotel Gottwald Éttereme - Tata
- Jankovich Kúria Wellness Hotel Étterme - Rácalmás
Az ajánlott szállodákkal is hamarosan jövünk....