A hét helyi terméke, avagy kóstolj bele Közép-Dunántúl ízeibe!

2016. március 12. 07:00 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A helyi termékek sorát egy kis borral folytatjuk, mégpedig tele Ezerjó élménnyel Móron. A Geszler családi Pincészet kiválóan ötvözi a hagyományokat és a modern technikát.

geszler3.jpgfotó: Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló "kis" pincéjük a domb egyik oldalán, a Vértesre néző panorámával, míg a domb másik oldalán szintén legalább 200 éves korszerűsített akadálymentesített „nagypince” (volt Kossuth Pince)  modern látványborászattal és csodás Bakonyra néző panorámával... Már a helyszín sem lehet autentikusabb, ha egy kellemes borkóstolásra és pincelátogatásra érkezel.

A "kispincében" szinte megállt az idő: tiszta szoba, présház, bálványprés, fahordók, a szőlődomb tetejéről szétnézve pedig a Vértes látványa. Hidegben a fűthető présházban és a pinceszobában, míg jó időben a diófa árnyékában kóstolhatod a kitűnő nedűket és fogyaszthatod az Ezerjó pincelakomát. Mindeközben lassan felfedi történetét a pince, a család, a hagyományok, a borászok tudománya és már nem is sietsz haza.

A "nagypincében" megnézheted a feldolgozót, a palackozó résszel, tartályokkal, mély, hosszú pincével, álló borkóstoló helyiséggel a bortrezorban, és az emeleti szintjén jöhet a kóstolás a borkóstolóteremben vagy a kerthelyiségben, csodás Bakonyra néző panorámával.

Két pince, két stílus, tűzes móri borok:

A család hitvallása, hogy a kiváló minőség érdekében a termést kézzel szedik, majd a korszerű saválló tartályos technológiának köszönhetően préselés után az erjesztés irányítottan történik. A kíméletes szüretelés és a gyors feldolgozás a modern gépsoron eredményezi a Geszler Családi Pincészet jellegzetes, karakteres borait, mint például a Móri Ezerjó 2015, a Móri Zöld Veltelíni 2015 ("Egy új pince kedvencünk!"), a Móri Chardonnay 2015 ("Nagy reménységünk az évben, szerintünk nagyon jól sikerült bor!"), a Geszler Rosé 2015 ("… nagyon kedvelt borunk ez a könnyed rosé"), a SZERETŐ- Móri Chardonnay 2015 ("egyik legnépszerűbb borunk... a fiatalok és a hölgyek kedvence!") és a gyermekeknek a MUSTLICA 100% szőlőlé ("Palackba zártuk a Zenit mustunkat, mert olyan finom!")

geszler4.jpg

fotó: Geszler Családi Pincészet

És még több információt a geszlerpince.hu oldalon találsz!

Egészségedre!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr828465236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása