Élménnyekkel teli húsvét a Királyi Régióban

2016. március 23. 11:10 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Bármerre vágsz neki a régiónak Húsvét hétvégéjén, biztos, hogy remek programokra lelsz útközben. Azonban, hogy ne kelljen keresgélned, összegyűjtöttünk neked egy egész csokorra valót, hogy kedvedre válogathass közte és megtaláld a legmegfelelőbbet.

SZÉKESFEHÉRVÁR

Koronás Park

A húsvétra való készülődés a parkban már 24-én elkezdődik tavaszköszöntő kézműves foglalkozásokkal, majd 27-én, vasárnap lesz tojásfestés, játékok és nyuszisimogatás, 15 órától pedig bábjáték várja a kicsiket. A Park húsvéthétfőn azonban zárva tart!

Nagypénteki hímestojás festés

A Mesterségek Háza adja a helyet a péntek délutáni tojásfestéshez, ahol a kicsik és nagyok a régi szokás szerint írhatják, karcolhatják, díszithetik a tojásokat. A gazdag hagyományokat szakavatott tojásfestők ismertetik veled,  ahol a tojásdíszítésen kívül húsvéti ajándékokat, ünnepi asztalra való díszeket, tojástartókat, üdvözlőkártyákat is készíthetsz. 18 órától tojásvadászat lesz a gyermekeknek az udvaron. Részleteket ITT találsz.

Húsvét a Jancsárkertben

Március 26-án a húsvét előtti utolsó termelői piacon a srácoknak kisállatsimogató és húsvéti kézművesfoglalkozások (kerámia, textil és mézeskalács) és folytatódik a sonka-, tojás- és sajtvásár is! Mellette hagyományos- és biozöldségek, gyümölcsök, tőke- és füstölthús, friss pékáru, tészta és házitojás, mindenféle kamrábavaló, házisütemények és nem utolsó sorban remek kézművesportéka! Részleteket ITT találsz.

jancsarkert_husvet.jpgfotó: Jancsárkert

Húsvétvasárnap a Jancsárkert parkolójában pedig indul a buli kisvidámparkkal: óriás csúzda, körhinta, Thomas expressz kisvasút.

Családi program a Vörösmarty Művelődési Házban

Nyuszi hopp, nyuszi hopp! - húsvéti gyermekjátszó táncházra hív a Fejér Megyei Népzenei Műhely március 26-án, szombaton, ahol a Szedtevette Zenekar húzza a talpalávalót. Részleteket ITT találsz!

Húsvéti gyermekjátszó és táncház

Március 27-én, vasárnap a Táncházban 17 órától kézműves foglalkozások, 18 órától népigyermekjátszó lesz, majd 19.30-tól a Galiba zenekar garantálja a jókedvet.

Tojásgurító verseny

Húsvéthétfőn a palotavárosi Királypark egyik kis dombján hagyományosan mérhetik össze tudásukat és szerencséjüket azok a vállalkozó szellemű fiúk és lányok, akik részt vesznek a tojásgurító versenyen. A verseny mellett megismerkedhetsz a régi húsvéthétfői szokásokkal is.

VESZPRÉM

A Királynék városa húsvéti csokikereső sétára csábít március 26-án. A garantált gyalogos városnézés keretében szakavatott idegenvezető mutatja be Veszprém nevezetességeit és történelmi értékeit. A Tourinform Veszprém elől induló séta során az Óváros térrel és a Veszprémi Várral ismerkedhetsz meg. További részleteket ITT találsz.

veszpremi_allatkert_17574503923_7d9cceaa52_o.jpgfotó: Veszprémi Állatkert

TIPP>>> Veszprémben ki ne hagyd az Állatkertet, mely az év minden napján vár, nincs másképp húsvétkor sem! Mindig valami újdonságot és izgalmas felfedeznivalót találsz!

BAKONY

Húsvéti Libegőzés

epleny_husveti_libegozes.jpgfotó: Bringaréna

Az eplényi Bringaréna remek hétvégi kikapcsolódást ígér Húsvét alkalmából, ráadásul vasárnap a gyermekek a libegőjegy mellé ajándék csokit is kapnak!

Nyuszitúra Jásdon

Március 26-án, szombaton Jásdon nyuszitúra lesz. 4 különböző szintű látványos túra valamelyikén csodálhatod a Bakony legszebb tájait.

Zirc

Húsvétvasárnap 16 órai kezdettel Kapitány Dénes orgonaművész koncertjét hallgathatod meg a Zirci Apátság Bazilikájában.

Húsvéthétfőn 10 és 15 óra között az Arborétumban "füles les" lesz a gyerekeknek. Mindkettő eseményről részleteket ITT találsz.

VELENCEI-TÓ

Tavaszköszöntő a Katonai Emlékparkban

Március 24 -29. között családi programok várnak a tavaszi szünetben Pákozdon. A belépőjegy mellé bónusz programok lesznek a Katonai Emlékparkban, Húsvét ünnepén pedig TOJÁSgránát dobó játékos versennyel is várnak!

Szezonnyitó húsvéti tojáskereső sétahajózás és kenutúra

Március 26-án, szombaton 10 órakor indul az 1 órás sétahajózás az agárdi kikötőből a tó nádszigetei között, miközben a gyermekeket tojáskeresés várja a fedélzeten. Fontos, hogy be kell jelentkezned rá! Részletek ITT!

velencei-to_husveti_kenutura.JPGfotó: Velencei-tavi Hajózás

Ha egy kis izgalomra vágysz, akkor a szintén szombaton 10-kor induló, kb. 1,5 óra időtartamú tojáskereső kenutúrán is részt vehetsz! Megadott koordináták segítségével, GPS-be töltött útvonalon (vízi ösvényen) keresheted meg a tavon elrejtett színes műanyag tojásokat! A partra érve a műanyag tojások csokitojásokra válthatók.! Fontos, hogy ide is be kell jelentkezned! Részletek ITT!

I. Húsvéti Fesztivál

A Velencekorzón március 26-án, szombaton első alkalommal kerül megrendezésre a fesztivál, ahol lesz virágvásár, tojáskeresés, közös alkotás, néptáncosok, gyerekszínház, tehetséges fiatalok koncertje, kisállatsimogatás és ALMA Együttes is.

Húsvét a Dinnyési Hagyományőrző Központban

Hagyományos húsvéti program vár Dinnyésen, a hagyományőrző központban. A templomkertben húsvéti játékpark a Virgonckodóval, tavaszi hétpróba a Tulipiros Játékműhellyel, a főépületben illatos locsolóvíz készítés, tojásberzselés a Tulipiros Játékműhellyel, írókázás Simon Katival. Börzseyné Győri Éva szalaghímző kiállítása és vására vár. A Férfi éke - a bajusz c. kiállítást, Haraszti Zsigmond néprajzkutató nyitja meg a múzeumi szobában. Itt lesz bajszos kézműveskedés, és bajuszigazítás igazi borbély segítségével. Nyuszisimogató, és 16 órakor a Grimask Bábszínház előadása: Állati LaFontaine mesék, Komor László bábművésszel!

Húsvéti piknik a Várparkban

A Húsvéti hétvégén piknikkel vár a Várpark március 26-28 között, mely során húsvét vasárnap Lovagi nap lesz: a park vendégei a Magyar Királyi Kardforgatók Rendjének tagjai lesznek. Lesz fegyver és harci bemutató, majd csatajelenettel zárul a műsor.

 

MÓR

Tavaszköszöntő Húsvéti Máglyatűz

Március 27-én, vasárnap 19:30-kor a Hétkúti Wellness Hotel murvás parkolójában fellobban a máglyatüz a tavasz köszöntésére.

TATA

Tata és környéke is szuper húsvéti programokkal vár!

Húsvéti Családi Nap lesz március 26-án az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban, ahol három vidám mesejátékot is megnézhetnek a lurkók. De lesz locsolóvers verseny és tojáskeresés is!

Nagyszombaton és húsvét vasárnap tárt kapukkal vár az Old Lake Kalandpark, ahol kipróbálhatod az ügyességed!

A nagyok pedig a tavaszi díszbe öltözött Tatát fedezhetik fel a városnéző sétán, amely egy cukrászdai látogatással zárul. Indulás szombaton és vasárnap 10 órakor a Tourinform iroda előtt. Részletek ITT.

TATABÁNYA

tatabanya_husvet.jpgfotó: arpadter.hu

28-án, húsvét hétfőn a tatabányai Árpád téren lesz táncház, locsolkodás, nép játékpark és játszóház. Megelevednek a hagyományos húsvélti szokások a belvárosban!

KOMÁROM

Húsvét Hétfőn a komáromi Erődben 10 órától sok érdekes program vár:

- 9, 10, 11, 13, 14 és 15 órakor TÁRLATVEZETÉS

- 10-16 óráig a Dunai Bástya Jókai termében: Kézműves játszóház - Vidám textilmadarak - Papírral bevont libatojás - Cuki kis textilnyuszik Tojásfaragás Óriástársasok

komarom_setahajozas.jpg

- 13, 14, 15 és 16 órakor SÉTAHAJÓZÁS: az erőd kikötőjéből induló hajóról a víz felől is megcsodálhatod a Dunai bástyát és a partot. A hajó lefelé indul, és vízállástól függően a Komáromot Észak-Komárommal összekötő Erzsébet-hídnál fordul vissza

- Kerling Lajos tojásfaragó bemutatója

Részleteket ITT találsz!

 

És egy kis különlegesség a végére, de nem utolsó sorban az ajánlók között!

„Húsvét a kastélyban” a Forster Központtal húsvét hétvégéjén

A majki Kamalduli remeteségben hétfőn a „húsvét szimbólumrendszere a magyar vallási és népi hagyományban” című előadást hallgathatják meg az érdeklődők. Az interaktív tárlatvezetés során a húsvéttal foglalkozó, húsvétra utaló elemeket kell megkeresni a Foresteria épületében. Lesz filmvetítés is. A nap húsvéti körtánccal zárul.

A Nádasdladányi Nádasdy-kastélyban hétfőn Csokoládé koncert, Lakatos György fagott művész és tanítványai, kézműves foglalkozások és rendhagyó tárlatvezetés kínál tartalmas időtöltést.


 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr348511624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása