A nagyigmándi Szabó Ildikó és Nagy lászló elkötelezték magukat egy olyan csodás dolog mellett, mint a háztáji gazdaság, melyben egy Sajtműhely kialakításával lehetővé tették a saját állataik tejéből készült finomságok feldolgozását.
fotó: Igamándi Sajt facebook oldala
Az első nagy lépésre akkor került sor, mikor a juhok és sertések mellé Dolly, a tehén is bekerült a gazdaságba. Őt aztán vagy hatvan másik is követte. A sajtkészítés mesterségének kitanulása után aztán már nem volt megállás.
A hagyományos parasztudvar nyári konyhájában kialakított sajtműhelyben készülnek a remekművek, ahová látogatókat is szívesen fogadnak: üvegen keresztül megtekintheti bárki a mesterfogásokat. A sajtérlelő pincében aztán megpihennek a sajtok és végül, amelyiknél szükséges, még a füstölőben tett rövid kitérő után elérik végső zamatukat.
fotó: Igmándi Sajt facebook oldala
A hátsó udvart az állatok birtokolják, ahol a tehenek, bika, lovak, kacsák, tyúkok és galambok teljes egyetértésben osztoznak gazdáik gondoskodásán.
A termékek helyben is megvásárolhatók és lehetőség van a fedett teraszon sajt- és borkóstolón is részt venni, előzetes bejelentkezés alapján. Ja,és hivatalos Sajtút állomás is a gazdaság!
További információt ITT találsz a kitűnő sajtokról.