Hétvége a gyermekek jegyében...

Május utolsó hétvégéjére kitűnő tippekkel rendelkezünk, hogy megkönnyítsük a döntést, merre induljatok útnak a gyerkőcökkel és töltsétek el kellemesen a hétvégét és a gyermeknapot.

SZÉKESFEHÉRVÁR

Igazi mesebirodalommá változik a hétvégén a fehérvári belváros. A Hetedhét Játékfesztivál ideje alatt bábművészek, mesemondók, zenekarok gondoskodnak a jó hangulatról, a gyermekek pedig kipróbálhatják magukat a hétpróbán. Az óriási játszótérré változó belváros felsorakoztatja a klasszikus fiú- és lányjátékokat is és a fantázia világa elvarázsolja azokat, kik ide belépnek.

VESZPRÉM ÉS KÖRNYÉKE

A Királynék városában is a gyermekeké a főszerep ezen a hétvégén. Szombaton könyvtári, illetve közös családi hétpróba, bűvészműsor, színjátszó előadás és mesevetítés, míg vasárnap a Kolostorok és kertek adja a helyszínét a Veszprémvölgyi gyereknapnak, de lesz múzeumi kedvezményes belépő a Boldog Gizella Főegyházmegyei Gyűjtemény műemléképületeibe, koncert az Állatkertben, bábelőadás és kézműves foglalkozás a Veszprém Agora előtti parkban és színházi gyermeknap a Petőfi Színházban.

Ajkán az Agóra téren lesz gyermeknap, Várpalotán a Thury-várban pedig Vadász gyermeknap várja a kisebbeket és nagyobbakat egyaránt.

VELENCEI-TÓ

A Velencei-tónál több helyszínt lehet végigjárni. A Gárdonyi Rönkvárban az I. András királyi lovagrend közreműködésével fegyverbemutatók, íjászkodás, csatabemutatók várnak, de mellette lesz népi játékpark, fegyverkovácsolás és várprogramok!  A Dinnyési Várpark minden középkori jelmezbe öltözött gyermeket ingyenes belépéssel vár és természetesen sok játékkal.

A Pákozdi Katonai Emlékpark különleges katonai programokkal kedveskedik a gyermekeknek: fegyver-, egyenruha- és hiradástechnikai bemutató, 'BTR közelről', repülőgép szimulátor, íjászat, arcfestés és apródképző lesz.

DUNAÚJVÁROS

A városban hagyományosan megrendezésre kerülő családi hétvégére várják a kicsiket és nagyokat. A Parázs-Varázs ingyenes programjai között lesznek koncertek, kispályás foci kupa, kötélhúzás, rendészeti bemutató és sok-sok gyerekprogram.

parazs-varazs_2016.jpgfoto: parazsvarazs.com

ALCSÚTDOBOZ

Az Alcsúti Arborétum a második Vál-völgyi Zsúrral igazi családi kikapcsolódást ígér. Kulturális műsorok, kézműves vásár, koncert, családi műsor szerepel a palettán, ahol továbbra is főszerepben a Vál-völgyében élő kistermelők, manufaktúrák és kézműves termékeik állnak. Mindemellett lesznek arborétumi szakvezetések is!

és egy extra TIPP a végére:

Tatán vár a Tatai Patara! A török kori történelmi fesztivál során a tatai vár és az Esterházy tér benépesül a hagyományőrzőkkel és látványos csaták során elevenednek meg a korabeli események. Több, mint 450 állig felfegyverzett török és keresztény vitéz küzd egymással. De lesz haditechnikai bemutató, fegyver- és viselet bemutató, kiállítás és vásár.

tatai_patara.jpg

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr978748018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása