Érezd magad jól! - Wellness Világnap június 11-én!

2016. június 07. 11:31 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

gwd_logo_1.JPG

Négy évvel ezelőtt indult a kezdeményezés azzal a céllal, hogy ezen a napon a figyelem az egészséges életstílus felé forduljon, hiszen a wellness nemcsak egy pihenési forma, hanem annál sokkal több! A wellness irányzat célja az, hogy a betegségeket kialakulását megelőzze, törődjünk saját magunkkal és tartsuk szellemünket, fizikai állapotunkat fitten és frissen. A WHO adatai alapján erre egyre nagyobb szükség van, mivel napjaink egyik legnagyobb egészségügyi problémája a depresszió és ezzel kapcsolatosan az alvászavarok, stressz és elhízás.

A Wellness Világnapjához (Global Wellness Day) tavaly már 73 ország csatlakozott.

Te is mondj IGENT-t a Wellness Világnapjára, mondj IGEN-t magadra!

Nem is kell olyan sok annak érdekében, hogy jól érezd magad, nézd csak meg a Világnapi kezdeményezés javaslatait:

  1. Sétálj egy órát!
  2. Igyál több vizet!
  3. Kerüld a műanyag flakonokat!
  4. Fogyassz organikus, helyi alapanyagokból készült ételeket!
  5. Tegyél jót valakivel!
  6. Vacsorázz együtt a családdal!
  7. Menj aludni este 10-kor!

Tégy egy próbát, vajon hány pontot sikerül teljesítened?

Próbálj meg minden nap minél többet teljesíteni a listáról és meglátod, hogy javulni fog a közérzeted és fizikai állapotodra is jó hatással lesz a változtatás!

Országszerte egyre több szolgáltató, szálláshely és fürdő csatlakozik a Wellness Világnapjához. A legkülönbözőbb módokon, helyszíneken és formákban nyújtanak lehetőséget a proaktív wellness számára.

TIPP>>> a komáromi Brigetio Gyógyfürdő is készül erre a napra, mégpedig szabadtéri éjszakai fürdőzéssel 20.30-tól éjfélig, ahol kipróbálhatod a kültéri úszó- és élménymedencét. De e mellett a jó hangulatról DJ-k gondoskodnak.

Érezd jól magad, de ne csak június 11-én!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr548786056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása