Ma van a Magyar Kultúra Napja

2013. január 22. 16:11 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük annak emlékeként, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát.

Ízelítő a régió programjaiból: 

Székesfehérváron a Szent István Emlékév keretében együtt ünnepel Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vörösmarty Színház és az este folyamán átadásra kerül a "Pro Cultura Albae Regiae" díj is. 

Tatán 17 órakor nyílik a Művelődési Házban Czinege Edit "Magyarnak lenni jó"  című kerámia tárlata, melyet Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester nyit meg. A kiállítás megnyitóján közreműködik Petrozsényi Eszter színművész.  18 órától a színházteremben a Karinthy Színház előadásában Az Apostol c. irodalmi művet tekinthetik meg az érdeklődők. 

Komáromban 17 órakor kezdődik az ünnepi műsor a Jókai Moziban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr915035152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása