Öreg-tavi Nagy Halászat

2013. október 11. 09:30 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Tatai_nagyhalaszat3.JPG

A három napos program Tatán, a Vár, az Öreg-tó és az Esterházy-kastély környéként várja a látogatót 2013. október 18-20. között.

A rendezvény fő attrakciója az országban egyedülálló, 400 méteres húzóhálóval történő látványhalászat. Az egész napos program során megismerhetjük, hogy milyen nehéz fizikai munkát végeznek a halászok.

Az esemény mindenkori színfoltja a tómederben felállított, a századelő hangulatát idéző, nádból készített halászkunyhó, mely csak a tatai Öreg-tóban folytatott halászat tevékenységére volt jellemző.

A fesztivált végigkíséri az ország egészének halas gasztronómiáját felvonultató halfőzés és vásár, ahol a különböző specialitásokat is megízlelhetik az idelátogatók.

A rendezvény keretében kulturális programokkal, zenekarok, hagyományőrző néptáncegyüttesek műsorával szórakoztatják a közönséget.


www.oregtavinagyhalaszat.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr545561882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása