Űrhajós próba és remete lét

2014. augusztus 25. 10:33 - Év Utazója

Pannon Csillagda - Bakonybél

A Pannon Csillagdában egy próbát kellett kiállnom. A feladatom az volt, hogy űrhajós kesztyűben próbáljam meg befűzni a cérnát egy tűbe. Emlékeim szerint valahol a 23. próbálkozás környékén hagyhattam abba. Az eredmény: elégtelen. Azt hiszem megerősítettem a mondást, mi szerint a mozgás az űrhajós ruhában leginkább a boxkesztyűben szerelésre hasonlít.

űr.jpgSikertelenségemet kiheverve barátkozásba kezdek. :)

Nem látszik, de a cimborám Neil Armstrong lett. Tudjátok, aki először lépett a Holdra! Kedves tőle, hogy ennyi év elteltével is csatlakozott a kiállításhoz. Miután lepaktáltunk, beültünk a Planetáriumba, ahol egy igazi csillagmozit néztünk meg és betekintést nyertünk a fekete lyukak életébe is. Szerencsére egyik sem nyelt el. Szerencse, mert így Nektek is elmondhatok, hogy a legjobban a Planetárium tetszett és a kiállító térben látható Gibeon meteorit darabka. De azért ez az üdvözlő tábla se kutya! Ki is használtuk az alkalmat, hogy készítsünk egy pár képet. 

csillagda.jpg

Kamalduli remeteség-Majk

Az egyik legfurcsább hely számomra a Kamalduli Remeteség volt a héten. Persze kizárólag jó értelemben véve. Érdemes megnézni és meghallgatni a hozzá kötődő történeteket. Némasági fogadalmat tett szerzetesek éltek itt. A próbaidő a szerzetessé válásig 3 év volt, amit a kolostorban töltöttek. Csak ezután költözhettek be saját lakrészükbe, melyek ma szálláshelyként is üzemelnek. Leginkább az furdalta az oldalamat, míg a helyszínen voltunk, hogy miért tesz valaki némasági fogadalmat és, hogy vajon milyen történetek fűződhetnek az alagútrendszerhez, ami az épületegyüttes alatt húzódik. Szívesen visszamennék még egyszer, hogy sokkal többet tudhassak meg. 

kamalduliremeteseg.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr816632727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása