80 éves a Móri Bornapok!

2014. október 01. 14:04 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Móri_Bornapok_2014_plakát.jpg

A hétvégén (október 2-5.) rendezik meg a Móri Borvidék várva várt ünnepét,  a Móri Bornapokat és a hozzá kapcsolódó X. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivált. 

Pénteken  a Kapucinus téri nagyszínpadon fellép a Bergendy Szalonzenekar, Korda György és Balázs Klári, a Lord Zenekar, Vastag Csaba és Vastag Tamás, az este folyamán megválasztják a Borkirálynőt, aki egy éven át képviseli a borvidéket.

A szombati napon a fúvószene lesz a főszerepben, a nagyszínpadon a fesztivál nemzetközi résztvevői zenélnek, majd este gálaműsort adnak a Szabadidőközpontban. Ezen az estén Tóth Vera lép fel, majd a Hooligans koncertje után utcabállal zárul a nap.

Vasárnap délelőtt népművészeti kirakodóvásár, borlovag avatás, délután pedig szüreti felvonulás, Danics Dóra és a Partyarcok Zenekar és az LGT Emlékzenekar koncertje színesíti a programot. A rendezvényt este utcabál és tűzijáték zárja.

A vasárnap tartogat még érdekes programot: a Borbarát Hölgyek Egyesülete örökbe fogadta 2010-ben a Lamberg-kastély Kútházánál lévő Puttó szobrot. A Móri Bornapok vasárnapján víz helyett csodatévő Ezerjó folyik a "Teremtés kútjából", és annak a párnak, aki gyermekre vágyik, és ebből iszik, fia fog születni 9 hónap múlva.  Az Ezerjó bor fiúnemző hatásában már a Habsburgok is hittek.

Minden évben várják azokat a párokat, akik előző év bornap vasárnap fogyasztottak a borból és kisfiúk született, egy ajándéktárggyal "jutalmazzák" őket. 

Egy kis kedvcsináló a hétvégére:

 

További információ: www.moribornapok.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr666749747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása