Borárium a Szerelemvölgyben

2014. november 17. 14:39 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

header_logo.png

Az egykori jezsuita dézsmapince épületében kapott épült meg a Bálint Borárium, amely a Pázmánd szélén elterülő, présházaknak is otthont adó Szerelemvölgyben található.

A háromszintes építmény teraszáról még a téli időszakban is megcsodálhatjuk a gyönyörű panorámát, a földszinten sparhelten és annak sütőjében készülő házias ételkülönlegességek kóstolhatunk.

borárium_pince.jpg

Fotó: Bálint Borárium

 A Borárium alsó szintjén a felújított, történelmi múltú dézsma pince és annak továbbgondolt pincerendszere található az impozáns trezorteremmel. A pince központi helyét uraló búbos kemencében, frissen sült pogácsával és a Velencei-tó környéki borászok gazdag kínálatával várják a borisszákat.

A pince első szintjén a gyermekek részére himalájai só-homokozót, míg a felnőttek számára hang-, fényterápiás sópihenőt alakítottak ki.

Pázmánd íze03.jpg

Fotó:Bálint Borárium

A Borárium építésével egy időben megkezdődött a pázmándi helyi natúr élelmiszerek készítése és forgalmazása, Pázmánd Íze néven. E termékcsalád azért különleges, mert kizárólag a helyben termett, természetes körülmények között gondozott, vagy vadon termő gyümölcsök (pl. szőlő és bodza) hagyományos kézműves technikával történő feldolgozásából, mesterséges adalékok nélkül, prémium minőségben készülnek. 

Kedvcsinálóként film a Boráriumról:

További info:www.balintborarium.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr176909711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása