Húsvét a Magas-Bakonyban

2015. április 03. 12:05 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

medvehagyma.png

Fotó: Bakonyi Termelői Piac

Végre megérkezett a tavasz,- még ha az időjárás sajnos nem is azt mutatja- és itt van a medvehagyma szezonja is. Szombaton 10 órakor túra indul a Bakonyi Termelői Piac (Zirc-Szarvaskút) melletti erdőbe, hogy az ünnepi asztalra már ebből a különlegességből készülhessenek a finomságok. Minden piacra látogató vendéget meleg gyógyteával és medvehagymás pogácsával várják. Aki nem szeretne gyűjtögetni, vásárolhat a piacon medvehagymából készült különlegességeket: mézet, sajtot, krémet.

arboretumi_nyuszi-les.jpg

Fotó: Zirci Ciszterci Apátság

Az ünnepre nagyszerű programokkal készül a Zirci Ciszterci Apátság. Vasárnap 16 órakor Soós Gábor orgonaművész koncertezik a Bazilikában, húsvéthétfőn 10-16 óra között  a kisgyerekes családokat várják "Füles-les"-re. Az Arborétum ajánlott útvonala mellett elrejtőzött nyuszik rejtekhelyének térképen való bejelölése után minden kisgyermek húsvéti ajándékcsomagot kap. A játék időjárásfüggő, jelentkezni a turizmus@ocist.hu e-mailcímen lehet.

www.zirciapatsag.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr427335424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása