"Barlangoljunk" - március a barlangok hónapja

2016. március 04. 16:42 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Tudtad, hogy már 3. alkalommal került meghirdetésre a barlangok hónapja annak érdekében, hogy hazánk különleges barlangjai egyre népszerűbbek legyenek?

Gyere és ismerd meg te is a különleges föld feletti és alatti világot! Kettő szuper programot is ajánlunk március 26-ra:

1. Geobotanikai túra a Szentgáli Tiszafás TT-be

A túra 10 órakor Bándról indul, mely során a Bándi-patak és a Séd összefolyását, továbbá az egyik kertben barlangüreget, sőt egy szinte eredeti formájában megőrzött vizimalmot  is megcsodálhatsz. Az Esseg-vár kilátópontjára érve a felszíni földtörténeti és történelmi idők emléke, míg lefelé menet haladva a sziklaalakzatok, kisebb barlangüregek és a hévizes tevékenység különleges oldásformái ejtenek ámulatba. Az országban egyedülálló Szentgáli tiszafás természetvédelmi területén pedig sok érdekességet hallhatsz a tiszafákról.

A túrán a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezz a 30-491-0061-es számon vagy a sardy1@bfnp.hu e-mailcímen, legkésőbb március 25. 16.00 óráig

TIPP: A túrára az időjárásnak megfelelő ruházatot válassz, vigyél magaddal esőkabátot, túracipőt, ennivalót és legalább 1 liter vizet!

 2. Kalandtúra a Szentgáli-kőlik barlangban

Folytasd a túrát a föld alatt és jelentkezz a kalandtúrára! Szakavatott és tapasztalt barlangi túravezetők kísérnek az izgalmas túrán, ahol helyenként csak négykézláb, vagy még közelebb a talajhoz kúszva lehet majd haladni... Jól hangzik! Ha szereted a kalandot, ne hezitálj, jelentkezz és kedvezményes belépőjeggyel vehetsz részt. Jelentkezésedet március 22. 16.00 óráig teheted meg a tura@szentgali-kolik.hu e-mail címen, vagy a +36 87 555 281, +36 30 323 1201 (munkanapokon 8-17 óra között) telefonszámok valamelyikén.

szentgal_kolik.JPG

TIPP: a túrára kényelmes alsóruházatot és pulóvert húzz a barlangi overall alá és persze ne feledd a kesztyűt, ami lehet cérna vagy munkás, a gumicsizmát, az ennivalót és az 1 liter folyadékot!

További információt a Geopark facebook oldalán találsz.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr818444034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása