Heti tippünk a hétvégére - Pápa

2016. március 11. 13:15 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Legyél a hétvégén te is egy kicsit Pápai... vegyél részt az időutazásban és hagyd, hogy elvarázsoljon a barokk hangulat Pápán. A február közepétől újra tárt kapukkal váró Eszterházy-kastély termeiben igazi élet pezseg: a gróf hazatért, a grófnő kártyázik, az udvarhölgyek ráérősen hímeznek és csak téged várnak, hogy látogatásoddal emeld a nap fényét. Hidd el, méltóképp köszönteni fognak, hogy aztán végigkalauzolva teremről-teremre a barokk-korban érezhesd magad: zene, tánc, susogó selyemruhák, rizsporos parókák, üde, festett arcok...

Mindeközben alaposan megismerheted a kastély történetét, a gyönyörűen felújított termeket, a kastélykápolnát...

A gyermekeket is elvarázsolja a gyermekbirodalom világa a sok-sok legoval, a nagyobbakat a kézműves műhely, ahol csoki bon-bonokat készíthet, vagy a tárlatvezetés végén maga is beöltözhet egy fotó erejéig a szebbnél szebb korhű ruhákba.

TIPP>>> február végén megnyitott a kastélyban a barokk Marionettszínház is. A 10 órától induló programon megismerheted a marionett történetét, saját magad is kipróbálhatod, hogyan kell a figurákat mozgatni, majd egy előadást is végignézve csodálhatod a szakavatott kezek összehangolt mozgását, amint a történet megelevenedik előtted. Hívd el barátaidat és a családod, hogy a minimum 10 főtől induló kb. 40 perces program során megismerhessétek ezt az egyedülálló világot!

_dsc7004.jpg

fotó: Eszterházy-kastély

A kastély meglátogatása után tegyél egy rövid sétát a a Várkertben, ahol több növényritkaság mellett a 992 cm törzskörméretű matuzsálem platánfát is megnézheted, majd a felújított Főtéren, a Nagytemplom mellett elhaladva egy kellemes sétával elérheted a Kékfestő Múzeumot. Az ünnepi hétvégén vasárnap és hétfőn zárva tart, de szombaton és március 15-én, kedden tervezheted a meglátogatását!

A mai Kékfestő Múzeum helyén Carl Friedrich Kluge alapította meg műhelyét 1786-ban. A kékfestés munkafolyamatának minden állomását és a mai napig működőképes gépeket is bemutatják több mint 200 éves gyárépületben. A Kékfestõ Múzeumot a Kluge cég fennállásának 200. évfordulójára újították fel és azóta három állandó kiállítás jött létre: • A Kluge család 200 éves története, a kékfestés technikai részének bemutatása. • Bódy Irén érdemes mûvész, akadémikus életmû-kiállítása. • A magyarországi kékfestõ mûhelyek és mesterek.

sliderbekekfesto7.jpgfotó: Kékfestő Múzeum

TIPP>>> Nagyon különleges a különálló épületek meglátogatása, azonban érdemes rétegesen öltözködni, mert bizony az egykori mesterek nem a mai körülmények között dolgoztak! Továbbá külön figyelmesség a kisgyermekkel érkezőknek, hogy a helyszínen díjmentesen babahordozó kengurut biztosítanak és a látogatás idejére vállalják a babakocsik megőrzését is.

A sok kulturális élmény után irány a Várkertfűrdő kellemes vize, ahol garantált a feltöltődés a termálvízű medencében és egészséges is lehet a reumatikus és mozgásszervi panaszokat enyhítő gyógyvízben.

A termálmedence, a télen is működő körforgós kiúszó medencével áll összeköttetésben. Ebben különböző élményelemek, mint például nyakmasszázs vagy masszírozó padok biztosítják a felfrissülést. A kicsiket csúszdás gyermekpancsoló, a nagyobbakat beltéri óriáscsúszda és feszített víztükrű uszoda várja.

varkertfurdo_dsc9534jpg.jpg

TIPP>>> Ide nyáron vissza kell térni, mert strandja nyáron felejthetetlen kikapcsolódást nyújt: négyhektárnyi területen, a gyermekpancsolótól a családi csúszdákon át az adrenalin csúszdatoronyig minden korosztály élvezheti a fürdőzés örömeit.

A teljes kikapcsolódáshoz a szaunázást se feledd! A Várkertfürdő uszodai szaunája, felújítva, kibővítve, finn- és infraszaunával, sószobával, jégkamrával, dézsás zuhanyzóval rendelkezésedre áll.

További információt az eszterhazykastely.papa.hu oldalon találsz!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr308464948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása