A hét helyi terméke: Csíkvarsai Csípős Csodafalat

2016. június 13. 14:51 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Egy íz, egy illat, egy pillanat és a Vértes varázsa...-emlékek, melyek a hely meglátogatása során megmaradnak emlékezetünkben. Vannak azonban kézzel fogható, haza vihető emlékek is, melyek a kellemes élményeket bármikor felidézik: ilyen a Csíkvarsai Csípős Csodafalat is!

deszka_szalami.jpgfotó: provertes.hu

A Vértes egyik mocsaras-lápos területén, a Csíkvarsai-réten legelő szürke marha lassabban hízik a természetes tartásmód miatt, azonban a gyógynövényeknek és a mocsári-lápi növényeknek köszönhetően rendkívül különleges és finom lesz a húsából készült étel.

Az itt legelő szürke marha húsából készül a csíkvarsai és hogy miért is csípős csodafalat? Mert különlegesen, pikánsan fűszerezett. Receptje nem titkos, mely egyben egyszerű is: „a Csíkvarsai-réten legelő gulyából származó, legalább 3 éves szürke marha érett húsához gondos tisztítás és válogatás után hasaalja szalonnát és természetes fűszereket (paprika, só, fokhagyma, bors, kömény, szegfűbors) adagolnak. Többszöri hideg füstölés, majd több hónapos érlelés után kerül a fogyasztók elé." 

De nem kell bajlódni vele, mert a Vértesi Naturparkban egyszerűen hozzájuthatsz, de akár neten is ellenőrizheted, kapható-e, csak kattints IDE.

TIPP>>> A Vértesi Natúrpark kitűnő kirándulási helyszín, ahol lehet pusztabuszozni és kipróbálhatod magad a Csíkvarsai Ötpróbán is. Hogy mik is ezek, kattints IDE!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr588805832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása