Hétvégi ajánló kintre és bentre....

2016. január 13. 17:34 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

Az időjárás játszadozik velünk ezen a télen is és a mai napon oly hihetetlennek tűnik, hogy a hétvégére ismét próba elé állíthat minket a téli időjárás. De semmi gond, van néhány tippem nektek, akár kintre, akár bentre vágytok, de a kettő össze is köthető!

Túrázóknak

Az igazán elszántaknak és azoknak, akik a friss levegőre vágynak, van két túratippem is, egy tatai és egy pákozdi. Tatán, ahogy ITT már olvashattátok, a Fényes Tanösvény misztikus világába pillanttok be január 16-án, szombaton, ahogy a télben a langyos források elvarázsolják a tájat, illetve az ott élő állatokat, növényeket szakszerű vezetővel megismerhetitek.

Szintén szombaton, január 16-án Pákozdról indul egy földtani és természetismereti séta, némi barlanggal, kúszás-mászással összekötve, amely gyermekes családoknak kifejezetten ajánlott! "Az ingókövek és gyapjúzsákok földjén" barangolva megismerhetitek a Velencei-hegység történetét, titkait és felfedezhetitek ezeket a különleges gránitképződményeket. A találkozó 9.30-kor lesz Pákozdon, a Kő utcai parkolónál. A túra 6 km-es és várhatóan 3 órás lesz. További részleteket az esemény facebook oldalán találtok.

velencei-hegyseg_tura.jpg

fotó: Velencei-hegység túra facebook oldala

Fürdőzőknek

Mégsem a kintlétet választanátok? Vagy a túrázás után melegednétek a kellemes hőmérsékletű vízben? Régió-szerte számos lehetőség vár, Pápától Komáromon keresztül egészen a Velencei-tóig. Részletesen ITT találtok róluk információt, melyhez kiegészítésként mindenképp ajánlom a szombati napra a komáromi Brigetio Gyógyfürdő újévköszöntő éjszakai fürdőzését, mely 20.30-tól éjfélig tart. Az éjszakai fürdőzés alatt  kipróbálhatjátok a külső- és belső gyógymedencéket, az uszodát valamint a szaunavilágot is! A szaunában lesz nektáros, BEER-d ki sörös, FRUIT gyümölcsös, sós-kókuszos és OROSZ szeánsz is. Részleteket a fürdő honlapján találtok.

komarom_belso_szaunater.jpgfotó: iranykomarom.hu

 + 1 TIPP:

Ha mindez nem elég, látogassatok ki Eplénybe január 17-én, vasárnap, ott  World Snow Day lesz, ahol különleges téli programok várnak! Lesz családi jégpingvin faragó verseny, hószobrászkodás, esti jégfaragó show, ügyességi játékok, ratrakos bemutató, sífutás, freestyle snowboard bemutató és sok hóóó.....

Részletek az eseményről ITT! Hóra fel!

 

snowday-54.jpgfotó: siarena.hu


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr428268300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása