A hét helyi terméke: nagyigmándi sajtok

2016. április 15. 13:58 - Közép-Dunántúl a Királyi Régió

A nagyigmándi Szabó Ildikó és Nagy lászló elkötelezték magukat egy olyan csodás dolog mellett, mint a háztáji gazdaság, melyben egy Sajtműhely kialakításával lehetővé tették a saját állataik tejéből készült finomságok feldolgozását.

10365474_380803495411320_2044647525692215905_o.jpg

fotó: Igamándi Sajt facebook oldala

Az első nagy lépésre akkor került sor, mikor a juhok és sertések mellé Dolly, a tehén is bekerült a gazdaságba. Őt aztán vagy hatvan másik is követte. A sajtkészítés mesterségének kitanulása után aztán már nem volt megállás.

A hagyományos parasztudvar nyári konyhájában kialakított sajtműhelyben készülnek a remekművek, ahová látogatókat is szívesen fogadnak: üvegen keresztül megtekintheti bárki a mesterfogásokat. A sajtérlelő pincében aztán megpihennek a sajtok és végül, amelyiknél szükséges, még a füstölőben tett rövid kitérő után elérik végső zamatukat.

10827892_380804615411208_7637045589724298616_o.jpgfotó: Igmándi Sajt facebook oldala

A hátsó udvart az állatok birtokolják, ahol a tehenek, bika, lovak, kacsák, tyúkok és galambok teljes egyetértésben osztoznak gazdáik gondoskodásán.

A termékek helyben is megvásárolhatók és lehetőség van a fedett teraszon sajt- és borkóstolón is részt venni, előzetes bejelentkezés alapján. Ja,és hivatalos Sajtút állomás is a gazdaság!

További információt ITT találsz a kitűnő sajtokról.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://itthonkozepdunantulon.blog.hu/api/trackback/id/tr458630022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása